Derfor skal du vælge fjernvarme
Billig
Med fjernvarme får du en billig og sikker varme. Vi arbejder med en bred vifte af varmekilder, som affaldsforbrænding, solvarme og biomasse til produktionen af varme. Kombinationen af energikilder sikrer dig som forbruger en konkurrencedygtig pris på varmen uanset årstid og markedets svingninger.
Film: Sådan fungerer fjernvarmen
Bliv klogere på hvordan fjernvarmen fungerer.
Tryk på billedet eller se filmen på YouTube
Sønderborg Varme er ejet af forbrugerne
Sønderborg Varme er et andelsselskab, hvor forbrugerne er andelshavere og dermed ejere af selskabet.
Sønderborg Varme må ikke generere et decideret overskud, hvilket betyder, at vi ikke må tjene penge på at levere fjernvarme til dig og de andre forbrugere. Som forbruger ved Sønderborg Varme betaler du derfor den reelle pris for den varme, du bruger.
Klimavenlig
Med fjernvarme får du klimavenlig varme fra grønne energikilder som halm, flis, sol og til dels affald. Fjernvarmen belaster miljøet betragteligt mindre, end hvis hver enkelt husejer fyrede i egen kedel. Der er derfor store miljømæssige fordele ved at skifte til fjernvarme for både huse, lejligheder og erhverv.
Sønderborg Kommune har en vision om at gøre Sønderborg-området CO2 neutralt senest i 2029. For at nå det mål er det essentielt at tænke i effektiv energiudnyttelse, og her er fjernvarme en optimal varmekilde, da man får mest mulig varme med mindst muligt CO2-udslip sammenlignet med andre varmekilder som for eksempel olie- og naturgasfyr.
Fuld service
Vi tilbyder fuld service på din fjernvarmeunit, hvilket betyder, at du slipper for uforudsete udgifter. Vores dygtige servicemontører er klar til at hjælpe dig året rundt.
Hvad er fjernvarme
Fjernvarme er i princippet en masse vand, der bliver varmet op og derefter sendt gennem rør ud til de huse, der er koblet på fjernvarmenettet.
I boligerne anvendes det varme vand til opvarmning via radiatorerne eller gulvvarme og til varmt vand i vandhaner, brusere og badekar.
Din bolig har to rør til fjernvarme. Det ene leder varmt vand ind, og det andet leder det "brugte" kolde vand tilbage til varmeværket.
Fjernvarmevandet er 60-80 grader, når det kommer ind i dit hus eller din etageejendom. Fremløbstemperaturen varierer fra anlæg til anlæg og årstiderne har også indflydelse på fremløbstemperaturen.