skip to Main Content

Medierne har de seneste dage haft fokus på, at fjernvarmepriserne mange steder i  Sønderjylland er steget voldsomt i 2019, fordi man ikke længere modtager det såkaldte grundbeløb, som er en kompensation, fjernvarmeselskaberne har modtaget for at producere el på kraftvarmeværkerne og dermed være med til at sikre forsyningssikkerheden på elmarkedet.

Hos Sønderborg Varme er der kun tale om en prisstigning på 300 kr./år fra 2018 til 2019 for et såkaldt standardhus, som er defineret som et hus på 130 m2 og et varmeforbrug på 18,1 MWh / 65 GJ. Og rigtig mange forbrugere vil faktisk opleve en endnu mindre stigning, da prisstigningen alene er på den variable del, og deres forbrug er lavere end defineret for et standardhus.

Bortfald af grundbeløbet med udgangen af 2018 har været kendt i mange år, men mange fjernvarmeselskaberne har været bundet af en række politiske krav, og derfor har vi ikke haft frie hænder til at investere i alternative løsninger. Når det alligevel er lykkedes for Sønderborg Varme at begrænse prisstigningen, så skyldes det en generel fokus på at drive selskabet effektivt og at man har forberedt sig aktivt over en længere periode. Vi har bl.a. gennemført en sammenlægning af Gråsten Varme og Sønderborg Fjernvarme, vi har investeret i nye anlæg som er en kombination af vedvarende energier som biomassekedler, solvarme og geotermi, og vi har sikret os, at kraftvarmeværket er betalt med udgangen af 2019.

Du kan se vores priser og en sammenligning af fjernvarmepriserne i hele landet på Forsyningstilsynets hjemmeside ved at bruge nedenstående links:

Sønderborg Varmes priser: https://www.sonderborg-varme.dk/oekonomi/priser/

Forsyningstilsyntes prisstatistik: Prisstatistik januar 2019

Forsyningstilsynets hjemmeside:  http://forsyningstilsynet.dk/varme/statistik/prisstatistik/pr-1-januar-2019/

 Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 73435000 eller kontakte os via mail: post@sfjv.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *